Weysesgade 26, 2100 København Ø

Flot renoveret rækkehus i det charmerende Komponistkvarter

Det er de færreste boliger på markedet, der kan matche denne særlige sag - lad os kalde den Rosenhuset - i Østerbros eftertragtede Komponistkvarter. Det her er et meget, meget indbydende hjem, der de seneste år er blevet flot renoveret med respekt for husets oprindelige arkitektur og historie.

Komponistkvarteret, også kaldet Strandvejskvarteret, består af knap 400 byggeforeningshuse, der i slut 1800-tallet blev opført i et landligt område i den allernordligste del af København. Der er sket meget siden da, og beliggenheden er på ingen måde i Københavns periferi længere, men hele det historiske kvarter står stadig med fine forhaver og flot murværk.

I skal vende opmærksomheden mod Weysesgade 26 - rækkehuset med det hvide stakit, det smukke japanske kirsebærtræ og de gamle, blomstrende rosenbede. Huset tager sig aldeles charmerende ud med den klassiske grønne farve om de originale vinduer med forsatsruder, og vender I blikket helt opad, ses naturskifertaget, der blev skiftet i 2018. Først modtages I af jeres måske foretrukne gårdhave, for her varmes stenene op af solens stråler fra middag til aften, mens baggården lægger op til morgenkaffen, hjemmearbejde, leg i lukkede rammer og alt derimellem.

Lad os komme indenfor. Hoveddøren åbner udad, hvilket giver jer god plads til at komme godt hjem. Fra de gamle rosenbuske udenfor bliver I i trappeopgangen mødt af et fint lille rosenvindue, og således er den røde tråd allerede etableret. I har 184 gode etagemeter med originalt plankegulv i vente, hvor stueplan rummer køkken, alrum og stue i åben forbindelse, mens den fleksible 1. sal yderligere giver jer et værelse og to stuer en suite. 2. salen afslutter boligkvadratmeterne med to værelser og et rummeligt badeværelse, mens overetagen, som er isoleret og med Velux-vinduer, fremstår i boligstandard. Sidst har I kælderen, hvoraf ét af de to rum er udgravet med ekstra højde; hernede kan hobbylivet blomstre, ligesom I kan have værksted eller opbevaring, mens det andet rum fungerer som bryggers og indeholder husets andet badeværelse med separat toilet. Kælderen indeholder også nyt fjernvarmeanlæg fra 2020.

Køkkenet i sortbejdset eg med fingertappede skuffer er kreeret af Køkkensnedkeren i 2017 og komplementerer det lyse rum i stueetagen på fornemste vis. Der er desuden indbyggede skabe på første- og andensalen fra 2020.

Det eftertragtede kvarter er lidt som en "by i byen" - her er meget trygt, roligt og godt naboskab. Her mødes man på kryds og tværs af generationer, når der f.eks. holdes julemarked, halloween, sommerfest, fastelavn og meget mere. Fra den rolige beliggenhed er der kun 160 meter til Østerbrogade og kun få minutters gang til Svanemøllen St. og metroen, ligesom I kan gå til både Fælledparken og Svanemøllebugten.

Komponistkvarteret er i sig selv et besøg værd. Afsæt tiden til en slentretur op og ned ad gaderne før eller efter en fremvisning. Book den i dag.

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.